Proeflezen full

Wanneer je boek eindelijk helemaal geschreven is, kom je op een punt dat je het graag wilt uitgeven. Toch? Voor je besluit het op te sturen naar een uitgeverij is het slim om er iemand anders naar te laten kijken. Zeker in de eerste versie van een boek zijn er nog genoeg verbeterpunten te vinden en hoe lief familie en vrienden ook zijn: soms durven ze niet kritisch genoeg te zijn.

Als zeer ervaren lezer vallen me veel ‘problemen’ in een boek al snel op en kan ik dus goed feedback geven over jouw manuscript. Ik ga het van begin tot einde lezen en zorg daarbij dat ik goed let op de volgende punten:
•Hoe sterk is het begin van je boek?
•Hoe is de opbouw?
•Hoe sterk en geloofwaardig zijn je personages (fictie)?
•Welke stukken tekst kunnen geschrapt worden?
•Hoe is je schrijfstijl, dus de leesbaarheid?
•Zitten er stukken in de tekst die niet lekker lopen?
•Past de titel bij je verhaal?

Al met al kijk ik kritisch naar je boek en zal ik je handvatten geven. Heb jij niet genoeg aan een uitgebreid leesrapport en wil je naast alle genoemde punten ook graag dat ik aantekeningen maak in je manuscript? Dan kun je kiezen voor de full mogelijkheid. Alles wat ik anders in het leesrapport zou vermelden komt direct in je kantlijn te staan. Bij voorkeur werk ik met Word of een PDF, want dan kun je direct kiezen of je het met mijn opmerkingen eens bent of niet. Dat scheelt je uiteindelijk weer zoeken en ik kan je uitgebreider voorzien van feedback. Je kunt het zien als een kleine versie van een manuscriptredactie.

Al met al kijk ik kritisch naar je boek en zal ik je handvatten geven. Heb je daarna nog een paar vragen over mijn bevindingen? Dan zal ik die nog voor je beantwoorden. 

  € 3,- euro per 1000 woorden (exclusief btw)

** Hoewel ik niet specifiek alle schrijffouten zal zoeken, zal ik wel de fouten aangeven die direct opvallen. Zo haal je alsnog een groot deel van de spellingsfouten uit je manuscript.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *