Dit las ik in augustus 2017

Door Posted on 6 Leestijd minuten 52 views

Met zeventien boeken is dit absoluut een goede leesmaand, hoewel een aantal van deze boeken wel heel makkelijk weg lazen en ik in totaal niet veel leesuren heb gemaakt. Hier een korte samenvatting van de boeken die ik het leukst vond.

J.K. Rowling is terug met een nieuwe Harry Potter. Ik verwacht dat dit het laatste deel zal zijn (hoe lang wil je het nog uitmelken?) en ik moet zeggen dat ik het binnen een paar uur uit had. De vakantie was inmiddels begonnen en ik had eindelijk tijd om heel erg veel te lezen. Hij stond al een tijdje op mijn lijst en ik had hem veel eerder op moeten pakken. Een origineel, nieuw verhaal geschreven door J.K. Rowling, John Tiffany, en Jack Thorne en een nieuw toneelstuk van Jack Thorne. Harry Potter en het Vervloekte Kind deel een en twee is het eerste Harry Potter-verhaal dat officieel wordt gebracht als toneelstuk. De wereldpremière van het toneelstuk vond plaats in West End in Londen op 30 juli 2016. Het leven van Harry Potter was al nooit eenvoudig, maar nu hij een overwerkte ambtenaar is op het ministerie van Toverkunst en vader van drie schoolgaande kinderen lijkt alles nog moeilijker. Terwijl Harry wordt achtervolgd door zijn verleden dat weigert verleden tijd te blijven, worstelt zijn jongste zoon Albus met een familie-erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft. Wanneer het verleden en heden dreigen te versmelten, leren zowel vader als zoon dat duisternis soms uit onverwachte hoek komt. 5*

In de maand juli las ik de laatste delen van de Selectie trilogie en ik vond het verschrikkelijk dat er niet meer te lezen was over America en haar prins. Gelukkig heeft Kiera Cass nog wat vervolg verhalen geschreven en kon ik nog heel even door. Lang & gelukkig van Kiera Cass Het ultieme cadeau voor alle Selection-fans! Deze bundel bevat de vier Selection-novelles: De prins, De lijfwacht, De koningin en De favoriet, plus nog niet eerder uitgegeven bonusmateriaal. Het is een echt collectors item voor de fans, met een kaart en illustraties in het binnenwerk. Het verhaal van De prins opent de week voor de Selectie begint en volgt Maxon tot aan de eerste dag van de competitie. De lijfwacht beschrijft Aspens tot nu toe nog onbekende leven binnen de paleismuren. In De koningin strijdt Amberly, de moeder van prins Maxon, om de hand van haar prins. De favoriet vertelt het verhaal van de liefde tussen Marlee en lijfwacht Carter. 5*

De boeken van de schoenenclub stonden ook al een tijdje klaar om gelezen te worden, maar op de een of andere manier kon ik me er nooit toe zetten. Ook hiervoor geldt: had ik het maar eerder gelezen. Ik heb er van genoten en beide boeken las ik in een paar uur uit. De schoenenclub: Lorna, Helene, Sandra en Joss leiden alle vier een totaal ander leven in Washington. Lorna probeert als serveerster haar schulden af te lossen. Helene is de vrouw van een rijke senator die haar behandelt als out vuil. Sandra leidt aan overgewicht en pleinvrees, en verdient haar geld met telefoonseks. En Joss werkt als kindermeisje annex voetveeg bij een familie die haar geen vrije tijd gunt. Toch hebben ze één ding gemeen: hun liefde voor schoenen. Geheimen van de schoenenclub: Abbey Walsh, living the fab life, hoopte dat niemand achter haar ware verleden zou komen. Maar dan begint een oude bekende haar af te persen Tiffany Vanderslice heeft torenhoge schulden na een middagje shoppen Loreen Murphy was helemaal niet van plan om gebruik te maken van een gigolo. Dat berustte allemaal op een groot en duur misverstand Drie vrouwen, totaal verschillend, hebben heel veel geld nodig én snel. Tiffanys zus Sandra, bekend van De schoenenclub, heeft het perfecte plan om dat voor elkaar te krijgen. Het is snel, gemakkelijk, volkomen legaal en helemaal in lijn met haar schoenenverslaving Over het eerder verschenen De schoenenclub schreef de pers: Wat hebben vrouwen toch met schoenen? Beth Harbison licht een tipje van de sluier op. de Volkskrant Een ouderwets lekkere chicklit waarvan de filmrechten niet voor niets al zijn verkocht. Viva Beth Harbison woont met haar man en kinderen in de buurt van Washington. Beth heeft een enorme collectie prachtige, maar zeer onpraktische, schoenen. 5*

Het boek van Chantal en Priscilla van Gastel heb ik begin deze maand uitgeroepen tot mijn favoriete boek van 2017. Sinds mijn zwangerschap van de jongste houd ik niet zo van thrillers. Tijdens mijn zwangerschap en de eerste tijd erna haalde ik me dit soort verhalen zelf in mijn hoofd. De ideeën van Mick welteverstaan, of beter gezegd de uitkomst ervan zag ik steeds op mijn netvlies. Gelukkig goed gekomen, maar toch. Sindsdien houd ik me afzijdig van thrillers, maar door steeds weer delen van dit verhaal te lezen op de IG accounts van auteurs @priscillavangastel en @chantalvgastel toch getriggerd. Nou is het vakantie dus dacht ik: Nu ga ik het lezen. Zeer vervelend dat ik het na een avondje lezen weg moet leggen om te slapen. Ik ben op het punt beland dat Valerie zich realiseert dat Oscar teleurgesteld is dat Mick weer de oude zelf wordt en ik kan me helemaal haar reactie voorstellen, maar misschien wel meer nog de zijne. Een kind als Mick “goed” opvoeden is onmogelijk volgens mij. Een pijnlijk “gegeven”. Mijn jongen doet af en toe ook zo bizar, maar heeft overduidelijk nog een goed geweten en weet wat grenzen zijn. Mick niet en dat is beangstigend. Helaas bestaan dit soort kinderen echt. Moet er niet aan denken. IJzingwekkend spannend boek!!! Wat doe je als je kind een steeds groter gevaar vormt voor zichzelf én anderen? Valerie staat op een keerpunt. Voor de tweede keer in haar leven. En beide keren werd ze hiertoe gebracht door haar grote liefde Oscar. De eerste keer was jaren geleden, toen ze haar voorspelbare leven inruilde voor een vrijgevochten bestaan met hem. De tweede keer is nu, nu hij op het punt staat haar en hun zoon Mick te verlaten. Niet omdat hun liefde voorbij is, maar omdat Mick lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis die zo ontwrichtend is dat Oscar het niet meer kan verdragen. Plots staat Valerie er alleen voor. Terwijl het gedrag van Mick angstaanjagend uit de hand loopt,  probeert Valerie uit alle macht zichzelf en haar kind te beschermen. Maar hoe doe je dat, als het grootste gevaar van hemzelf afkomstig is? 5*

Sjakie en de chocoladefabriek mag hier absoluut niet ontbreken. Voor het eerst in jaren hingen de kinderen aan mijn lippen toen ik dit verhaal voorlas in onze vakantie. Dit keer niet na vijf minuten klaar met lezen en een boek dat ‘in de kast’ belandde, maar een boek dat binnen een week uit was. Onvoorstelbaar! Als Sjakie een Gouden Toegangskaart vindt in een reep chocola, gaat zijn diepste wens in vervulling: hij krijgt een rondleiding door de geheimzinnige chocoladefabriek van meneer Willie Wonka, de ongelofelijkste, geweldigste en verbazingwekkendste chocoladefabrikant ooit. En wie zou niet willen rondwandelen op de plek waar ze opstijglimonade met prik, holle-kiezen-vullende karamels, aardbeiensap-waterpistolen of aflikbaar behang voor kinderkamers maken? Maar in de fabriek schuilen ook grote gevaren. Bijvoorbeeld voor Caspar Slok, die door een rivier van hete chocolade wordt meegesleurd… 5*

Als laatste het boek dat mij heeft geïnspireerd een baan te zoeken. Dankzij dit boek werk ik nu bij RTV-Arnhem, zonder had ik de stap niet aangedurfd. Ik las het voor Trotse Moeders en was heel erg enthousiast. Lees die recensie >>>HIER<<<. Op 20 december 2015 roeiden zevenentwintig teams de haven van La Gomera uit. Het waren allemaal getrainde sporters, op één team na. Dat bestond uit vier doodgewone vrouwen, die op het punt stonden een uitzonderlijke prestatie te leveren. La Gomera was de startplaats van de Talisker Whiskey Atlantic Challenge, ofwel de zwaarste, moeilijkste en uitdagendste roeiwedstrijd ter wereld. Deelnemers moeten 3000 mijl over de Atlantische Oceaan afleggen, waarbij blaren, haaien, zeeziekte en ernstig slaaptekort meer regel dan uitzondering zijn.
Maar Janette, Niki, Helen en Frances hadden een droom, en niets – of dat nu hun ietwat gevorderde leeftijden, kinderen, banen of echtgenoten waren – kon ze tegenhouden! 5*

Please follow and like us:
error
signature

Wat vind jij?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)