Dit las ik in juli 2017

Door Posted on 19 Leestijd minuten 29 views

Leesmaand juli – gelezen boeken 2017 #7

28 augustus 2017 Angela Aagenborg

Juli was een zeer goede leesmaand als ik de foto hieronder zie, helemaal geen slechte score met zeventien boeken op mijn Goodreads boekenplank.

Het eerste boek dat ik deze maand las was ‘De Elite’ van Kiera Cass. Het eerste deel van deze schitterende Trilogie over America en Maxon luisterde ik in juni via Storytel en deze maand begon ik met deel twee van de Selectie-serie. Aan een recensie over deze reeks ben ik nog niet toegekomen, misschien dat dit nog komt, maar ik kan deze serie (en dus dit boek) van harte aanraden! Alles drie dik 5*. De selectie begon met 35 meisjes. Nu is de groep geslonken tot de elite. De strijd om Maxons hart wordt steeds meedogenlozer. Hoe dichter America bij de kroon komt, hoe meer ze twijfelt over de liefde. Elk moment met Maxon is als een sprookje. Maar zodra ze haar eerste liefde Aspen ziet, wordt ze overspoeld door herinneringen hun mooie plannen samen. Terwijl America wordt verscheurd tussen haar twee toekomsten, weet de rest van de elite precies wat ze wil. America’s kans om te kiezen dreigt door haar vingers te glippen.

Het boek ‘1000 truien van de Tour  de France’ van Claude Droussent heb ik gewonnen door mee te doen aan een prijsvraag in een fietstijdschrift. Ik weet nog goed dat ik het blad binnenkreeg en meteen ben gaan lezen. Dat is een unicum kan ik zeggen, want over het algemeen duurt het een half jaar of een jaar (soms zelfs twee of drie) voor ik een tijdschrift lees, ondanks het feit dat ik abonnee ben. Ja, ik weet het, ik ben net iets te makkelijk over te halen voor een abonnement. Maar goed, deze las ik dus meteen, ik zag dat je dit boek kon winnen door een mailtje te sturen en aangezien het tijdschrift echt nét uit de brievenbus kwam besloot ik een gokje te wagen en mee te dingen naar dit boek. Ik won! Jeeejjj. Een hartstikke leuk boek dat ik prima als research kan gebruiken. 3* Veel grote merken die op zoek zijn naar een alleszeggend logo, zouden er een moord voor doen. Weinig is zo herkenbaar als het geel, groen en wit met bollen van de Tour de France. Bovendien maken die drie truien de grootste wielerwedstrijd ter wereld ook zo kleurrijk, naast al die gesponsorde tenues die jaarlijks weer een andere tint geven aan de bonte stoet renners door het prachtige landschap van Frankrijk. Dit boek beschrijft de rijke geschiedenis van de Tour aan de hand van de shirts. Vermaarde ploegen als Festina, TI Raleigh, KAS en PDM zijn voor altijd verbonden aan hoge pieken en diepe dalen. Het heroïeke duel tussen Laurent Fignon en Greg Lemond, die met een verschil van slechts acht seconden werd beslist in het voordeel van de Amerikaan, was ook een gevecht tussen Super U en ADR. Miguel Indurain reed altijd met Banesto op de rug, Claudio Chiappucci is voor eeuwig verbonden met Carrera en Erik Breukink vooral met ONCE. Jan Ullrich herinnert iedere wielerliefhebber zich het liefst in het machtig mooie shirt van Bianchi, terwijl de Duitser toch het grootste gedeelte van zijn loopbaan rondreed in het magenta-wit van T-Mobile. Fabio Casartelli stierf in het roodblauw van Motorola en de grootheden Eddy Merckx en Chris Froome staan voor altijd voor Molteni en Sky. Claude Droussent was decennialang actief als journalist en leidinggevende bij onder andere Le Parisien, L’Équipe en Vélo. De Fransman is vergroeid met het wielrennen en schrijft tegenwoordig ook voor The Huffington Post.*

‘Renner met een rede’ van Thomas Sijtsma is een boek waarvoor ik speciaal naar de winkel ben gefietst. Hij was geloof ik net een weekje (of twee) uit toen ik hem op een hete zomerdag ging ‘ophalen’. Wielrenner Koen de Kort was op dat moment aan het fietsen in de Tour de France en het leek me een heerlijk toepasselijk boek om te lezen. Het boek is geweldig en leest heerlijk snel weg. Helaas miste ik daardoor wel de hele etappe van die dag, want ik kon hem ook niet meer wegleggen. Het leverde me overigens ook nog een leuk Instagram gesprek met de renner zelf op, maar daarover meer bij het volgende boek. Absoluut 5* waard! Brabander Koen de Kort (33) zag de Tour de France in 1996 door zijn woonplaats Liempde razen en besloot wielrenner te worden. Zijn missie slaagde en via dubieuze buitenlandse ploegen als Liberty Seguros en Astana kwam hij terecht bij zijn huidige ploeg Giant-Alpecin. Veel aspecten in het wielrennen zijn voer voor discussie. Of het nou de veiligheid is van de renners, de lange, voorspelbare en slaapverwekkende koersen of de eeuwig terugkerende woorden over doping in de sport. Iedereen lijkt de oplossingen te weten, maar de renner wordt nauwelijks iets gevraagd. De Kort vond zijn weg als superknecht en regisseur en droeg zo bij aan de successen van teamgenoten als Marcel Kittel, John Degenkolb en Tom Dumoulin. Hoe sterk is hun band? Vindt hij dat hij genoeg wordt beloond? Is het leuk om knecht te zijn? Maar vooral, wat kan er veranderen om het wielrennen verder te helpen. Het afgelopen seizoen volgde Thomas Sijtsma Koen de Kort. Tijdens de Tour de France trokken ze zelf drie weken lang met elkaar op. Uren spraken zij over zijn leven als coureur en zijn visie op de problemen en de toekomst van de sport. Koen de Kort is een renner met rede.

De Tour van 2013 is geschreven door Ine de Kort, maar wordt aangevuld met blogs van Koen de Kort die hij schreef tijdens de Tour de France van 2013. Ine de Kort is de moeder van Koen. Over haar boek las ik in ‘Renner met een rede’, maar eerst kom ik even terug op mijn Instagram ‘gesprek’ met Koen de Kort. Ik had een foto geplaatst in mijn ‘Verhalen’ op Instagram met een daarin de wielrenner getagd. Ik had niet verwacht daar een reactie op te krijgen en deed dat puur om andere volgers naar zijn account te sturen. Maar goed, hij reageerde en bedankte me. Toen las ik dit over dit boek en zei ik tegen hem dat ik het boek van zijn moeder nergens kon vinden en dat ik dat jammer vond. Hij gaf me haar mailadres met de mededeling dat zij hem misschien nog wel zou hebben. Ik heb haar toen gemaild en zo ben ik dit boek gaan lezen. Voor mij een bron van informatie voor mijn roman Tijdrit, maar dat niet alleen, het was heel erg leuk om te lezen. Een recensie schrijven heeft geen zin, want het boek is, helaas, verder niet meer te koop. 5* In dit boekje wordt de Tour de France van 2013 van verschillende kanten bekeken. Ine de Kort geeft u een persoonlijk verslag van deze 100ste Tour en hoe ouders aankijken tegen de deelname van hun zoon. Koen de Kort geeft elke dag een kort verslag van de etappe. Deze twee verslagen lopen door elkaar heen, soms versterken ze elkaar en soms juist niet. Het boekje geeft u in elk geval een aardig beeld van de Tour de France en hoe de familie van een beroepswielrenner meeleeft met de prestaties van hun zoon en zijn team. Een mix van verwondering en bewondering en bovendien een nuchtere kijk op de prestaties in de Tour de France van 2013.

‘Het Geluk Project’ van Gretchen Rubin heeft als tweede titel: een gelukkiger leven binnen twaalf maanden. Volgens mij kocht ik dit boek in februari van dit jaar en ik was meteen zo enthousiast dat ik dit project wilde toepassen in de maanden die zouden volgen. Ik merkte echter dat ik het zo druk had en het in mijn hoofd zo chaotisch was dat ik dit onmogelijk zou kunnen doen dit jaar. Het heeft even geduurd alvorens ik dit boek uit had, omdat ik aan het einde van elke maand dacht: ‘Nu moet ik echt bezig en ik lees het in de maanden waarin ik het nodig heb.’ Echter: wanneer het woordje moeten om de hoek komt kijken dan werkt het dus niet voor mij. Ik ben van plan het volgend jaar toe te gaan passen. Niet dat het nodig is om gelukkig te worden, maar omdat het me heel erg leuk lijkt het toe te passen. 4* Heb jij alle reden om gelukkig te zijn? En heb je desondanks het gevoel dat je eigenlijk nóg gelukkiger zou kunnen zijn? Dan is dit hét boek voor jou. Gretchen Rubin heeft alles: een man, twee leuke kinderen, een mooi huis en een goede baan, maar toch is ze niet zo gelukkig als ze zou moeten zijn. Ze besluit zich een jaar lang te wijden aan het vinden van geluk. Iedere maand concentreert ze zich op een ander aspect van haar leven en zo probeert ze stap voor stap een gelukkiger mens te worden. Na 12 maanden hoopt ze antwoord te kunnen geven op de vraag: Heb je je geluk in eigen hand?*

Over het boekje ‘De kleine Bloggen voor Dummies’ valt niet zo heel veel te zeggen behalve dat het klein en handzaam is, dat het makkelijk wegleest en dat het reuze interessant is voor bloggers. Ik zou bijna zeggen dat het onmisbaar is voor de beginnende blogger. Ikzelf heb er niet heel veel meer informatie uitgehaald omdat ik al even mee ga als blogger, maar een tip is een tip en sommigen heb ik dan ook meteen toegepast. 4* Voor iedereen die er weleens over heeft gedacht om een eigen blog te beginnen is er nu ‘De kleine Bloggen voor Dummies’. Of je nu je passie voor haken wil delen, of je bedrijf online beter zichtbaar wil maken: dit boekje laat je alle aspecten van het bloggen zien en wijdt je in in de wereld van bloggers en vloggers. Je leert hoe je zelf een website bouwt, hoe je je lezers bereikt via social media, hoe je lekker leesbare blogs schrijft en hoe je geld kunt verdienen met bloggen. Er is veel aandacht voor zakelijk bloggen en het bereiken van je doelgroep online.

Kijk, dít was nog eens een interessant boekje om te lezen: ‘En toen, en toen…, en toen…’. Een boek voor kinderen eigenlijk, maar soms zijn het juist dat soort boeken die het best tot je doordringen en je de leukste tips geven. Dat geldt ook voor dit boek, hoewel voor deze hetzelfde geldt als die hierboven genoemd. Er ging niet een wereld voor me open, maar heb wel wat tips kunnen vinden om mee aan de slag te gaan. Voor de beginnende en jonge blogger (waar dit boek voor bedoeld is) een absolute aanrader! Voor mijzelf niet echt dus vandaar 3* Schrijvershandleiding voor (jonge) beginnende schrijvers. Altijd al schrijver willen worden? Dan ben je van jongs af aan vast al bezeten van lezen, heb je een grote honger naar boeken en zit je hoofd vol ideeën voor een verhaal! Zo begon het bij de auteur van deze schrijvershandleiding ook. Maar hoe schrijf je een boek? Alleen goed opstellen kunnen schrijven is niet genoeg, er zitten ook technische kanten aan. In deze hand-leiding lees je hoe boekteksten in elkaar steken, welke technieken kunnen worden toegepast en hoe je een personage levendig maakt. Ook het gebruik van zintuigen is heel belangrijk in een tekst: hoe breng je een geur, smaak of emotie zo over dat de lezer die goed ervaart? Hoe krijg je zo veel spanning envaart in je verhaal dat de lezer niet meer kan ophouden met lezen? Kortom, hoe bouw je een verhaal goed op? In dit boekje vind je alles wat je weten moet over het schrijven van een boek. Waaraan je bij het schrijven moet denken, maar ook waar je voor moet uitkijken. En als je dan glimmend van trots je verhaal van begin tot eind hebt geschreven en het je vrienden wilt laten lezen… wacht dan nog heel even, want dan begint het eigenlijke werk pas. Dan is het tijd om je tekst bij te schaven. Nu ga je schrappen, verplaatsen en herschrijven. Want schrijven is ook: schrappen (hoe naar dat ook klinkt). Je verhaal wordt daar echt veel beter van en bovendien zul je zien dat je personages natuurlijker tot leven komen. Oefening baart kunst: een goede schrijver word je door veel te oefenen! Veel en vaak schrijven, maar ook veel lezen helpt!

Ik vind Elle van Rijn een erg leuke vrouw. Ik ken haar uiteraard niet persoonlijk, maar door het lezen van dit boek ‘Vier kinderen, drie mannen, twee carrières en één burn-out’ heb ik toch het idee haar een klein beetje te kennen. Ze schrijft niet alleen hilarische stukjes over haar man(nen) en kinderen, maar ook ontroerende columns over zwangerschap en kinderen. Heel erg leuk om te lezen. 4* ‘Het komt maar zelden voor dat de dingen lopen zoals ik ze had gepland. Hoe dat komt weet ik niet. Wat ik wel weet, is dat ik voortdurend aan het jongleren ben met de consequenties van mijn uit de hand gelopen acties. Je kunt dit boek lezen als een handleiding voor hoe het niet moet. Of misschien kun je hieruit de conclusie trekken dat je zelf helemaal niet zo slecht bezig bent. Maar ik hoop vooral dat mijn frustraties de jouwe kunnen relativeren, en dat mijn geluksmomenten jou zullen inspireren tot nog meer liefde!’ In Vier kinderen, drie mannen, twee carrières en één burn-out schrijft Elle van Rijn hilarisch over haar verwoede pogingen om door alle drukte heen naast actrice en auteur ook vriendin, huisvrouw en moeder te zijn.*

Het laatste deel van de Selectie trilogie was héél erg spannend. Ondanks dat ik wel wist wie er gewonnen had, want dat was al meteen bij de eerste pagina van het eerste boek wel duidelijk, het verhaal wordt vanuit het oogpunt van America verteld, vond ik het toch heel erg zenuwslopend om te luisteren. Zenuwslopend in de positieve zin. Tegelijkertijd vond ik het ook heel erg jammer dat ik aan het einde afscheid moest nemen van allerlei personages van wie ik ‘ben gaan houden’. Dat vind ik overigens het grootste nadeel aan lezen, je moet vroeg of laat afscheid nemen van mensen die je raken. Althans, als het goed geschreven is. Dit boek ik ook weer 5* waard. Gelukkig wordt er verder geschreven over dit koningshuis, maar dan door de ogen van het kind van America en Maxon. De selectie heeft het leven van 35 meisjes voorgoed veranderd. En nu is de tijd aangebroken dat er een winnaar wordt gekozen. America had nooit durven hopen dat ze kans maakte op de kroon of om het hart van prins Maxon te kunnen veroveren. Maar nu de competitie haar einde nadert en de bedreigingen van buiten de paleismuren steeds gewelddadiger worden, realiseert America zich hoeveel ze heeft te verliezen en hoe hard ze moet vechten voor de toekomst die ze wil.

Het boek Wake up! was een recensieboek voor Trotste Moeders. Je kunt dit boek een klein beetje vergelijken met het boek ‘Het geluk project’ van hierboven, maar is toch net iets anders. Dit is namelijk een boek dat je elke dag een opdracht geeft om uit je ‘automatische piloot’ modus te komen. De tweede titel van dit boek is dan ook niet voor niets: Stop met leven op de automatische piloot. Er staan opdrachten in om je uit die toestand te brengen waarbij je alles langs je heen laat gaan en brengt je op de plek waar je hoort te zijn: in het nu. De recensie >>> is te lezen <<< op de website van Trotse Moeders. 5* Chris Baréz-Brown geeft in Wake Up!: Stop met leven op de automatische piloot 52 ideeën om de dagelijkse sleur van het leven te onderbreken en meer plezier in je leven te brengen. Het onbewuste brein neemt het vaak van ons over en dit leidt ertoe dat ons leven soms in een waas aan ons voorbij gaat. Maar dat hoeft niet! Van een week lang de tv uit zetten, tot klimmen in een boom of het schrijven van een lied: dit praktische doeboek helpt je om gewoontes te doorbreken en meer van het leven te genieten.*

This is my church is een boek dat ik toevallig vond. Ik was televisie aan het kijken (zeldzaam moment) en de planning was om te zappen vanaf NPO1. Daar was op dat moment ‘De reunie’ op of iets dergelijks, in ieder geval het vernieuwde ‘Klasgenoten’ (voor wie het nog kent). Daarin was de klas van de fotograaf wiens foto’s in dit fotoboek staan. Rutger Geerlings heeft een geweldige gevoel van timing en ik werd meteen gegrepen door zijn prachtige kleurrijke foto’s die door de televisie heen leken te willen springen. Daarnaast vond ik zijn verhaal zo interessant dat ik dan ook geen moment heb getwijfeld om het boek te kopen via BOL.com. Helaas had ik er niet meteen tijd voor om het te kijken (en te lezen) dus het moest het even wachten. Achteraf denk ik: ‘Had ik het maar eerder opgepakt’, maar daar heb ik wel vaker last van met boeken ;-). Dit boek is absoluut 5* waard. The DJ heroes of EDM have millions of fans all over the world. But all those heroes are, in turn, fans of one man: Rutger Geerling, the photographer better known as Rudgr. ‘This Is My Church’ shows the legend’s best work, accompanied by stories from the scene’s key figures. Martin Garrix, Tiësto, Hardwell, Carl Cox, W&W, Dimitri Vegas & Like Mike, Nicky Romero and many, many more have been interviewed to comment on the iconic pictures. Finally, EDM gets the document it deserves. Never before has the freedom, togetherness, music, love, energy, friendship and magic of this culture been captured so brilliantly. Rudgr has been photographing parties and festivals around the globe for two decades. Throughout the years he has transformed his skill of capturing parties into works of pure art. He was there at all the defining moments: from the Dutch underground scene in the 90s to the breakthrough of trance by Tiësto and Armin van Buuren. From the success of Tomorrowland, Ultra and Sensation to the growth of EDM in the USA, and from the emergence of new gods like Martin Garrix and Hardwell to the eventual global triumph of the leading musical genre of the 21st century. Nowadays Rudgr leads the life of a superstar DJ himself; flying back and forth between Holland, South Korea, Argentina, South Africa, USA and India to name a few.*

Een boek uit de categorie: Kunst! Ook weer een boek waar ik per toeval bij terecht kwam. Ik ben er vrij zeker van dat ik hem voorbij heb zien komen bij De Wereld Draait Door, want ik kijk zeer weinig televisie. Ook dit boek werd meteen bekeken online, maar al gauw bleek dat ik er nog even op moest wachten. In die tijd tussen de promotie van het boek en het uitkomen ervan was ik zeer ongeduldig en ik was dan ook blij toen ik hem eindelijk kon bestellen bij Colofon in Arnhem. Ook dat was ook alweer een hele tijd eerder dan toen ik hem oppakte om te bekijken en te lezen. Het boek moest gewoon even wachten op het juiste moment. Van sommige boeken weet je precies wanneer je het las/keek en op het moment dat deze van de plank kwam was op de laatste dag van de Tour de France van 2017, net als die hierboven overigens. Een mooi boek met prachtige schetsen, tekeningen en schilderijen van Karel Appel. Hou je van kunst? Dan is dit een erg mooi boek om te hebben. 3* Bij het werk van Karel Appel denk je meteen aan de felle kleuren, sterke contourlijnen en ogenschijnlijk simpele vormen waarmee hij net na de Tweede Wereldoorlog beroemd werd: Cobra. Appel bleef tot op hoge leeftijd experimenteren, zijn stijl en materiaal wisselden vaak en hij zocht voortdurend de grenzen op: van de vroege, speelse en kinderlijke voorstellingen tot de latere sculpturen, waarin hij schilderkunst met gevonden voorwerpen combineerde. Maar wie zijn oeuvre goed bekijkt, ziet door dit alles heen een bijna klassieke schilder. Karel Appel Retrospectief is niet alleen een indrukwekkend naslagwerk vol beeldmateriaal en foto’s die al deze ontwikkelingen prachtig weergeven. Teksten van Rudi Fuchs, Klaus Ottmann, Franz-W. Kaiser en een interview met een van de laatsten die de Cobra-tijd in Parijs echt meemaakte, de Franse kunstcriticus Michel Ragon, bieden bovendien inzicht in leven en werk van deze veelzijdige kunstenaar. Het boek wordt gecompleteerd met een geactualiseerde versie van Appels beroemde manifest, een uitgebreide bibliografie, een tentoonstellingsoverzicht en een overzichtelijke chronologie. Daarmee is Karel Appel Retrospectief een voorlopig eind- en vertrekpunt voor onderzoek naar deze tijdloze schilderkunst.*

Een boek onder de noemer: je moet het eens een keer gelezen hebben. Hét boek over de troonswisseling van 30 april 2013. Willem-alexander & Maxima – Troonswisseling 30 april 2013 van Peter Altink is een leuk boek met mooie foto’s en interessante informatie, maar verder niet hoogstaand wat mij betreft. Leuk om over twintig jaar weer eens op te pakken. 2* De troonswisseling van 30 April 2013 is een gebeurtenis om noot te vergeten. De abdicatie van Beatrix en de inhuldiging van Willen-Alexander waren indrukwekkend, hartverwarmend en een genot om naar te kijken. Zo’n mooie dag verdient een blijvende herinnering in druk.

‘Ik snap het wel, maar niet zo snel’ van Ellen Braaten en Brian Willoughby, is een boek dat je nodig moet hebben anders kun je er weinig mee. Ik had gehoopt dat ik met dit boek het antwoord zou krijgen op de vragen die ik heb over mijn dochter, maar helaas viel dat tegen. De nadruk lag helaas op slimme kinderen die gewoon langzaam zijn in informatie opnemen. Wel vond ik wat handzame tips om te gebruiken in ons gezin dus in zekere zin was het een nuttig boek. 3* Kost het jouw kind meer tijd en moeite dan andere kinderen om zich ’s morgens aan te kleden? Is jouw kind vaak te laat? Lukt het hem maar niet om zijn huiswerk op tijd af te hebben? Of om snel op een eenvoudige vraag te reageren? Het gevaar bestaat dan dat mensen denken dat jouw kind lui of onvoldoende gemotiveerd is. Vaak blijkt het tegendeel echter waar. Sommige kinderen verwerken informatie namelijk langzamer dan andere kinderen. Kinderen met langzame informatieverwerking willen wel heel graag, maar op de een of ander lukt het hen niet. Ellen Braaten en Brian Willoughby hebben jarenlang onderzoek gedaan naar de verschillen in snelheid van informatieverwerking bij kinderen. In Ik snap het wel, maar niet zo snel laten zij zien wat dit voor deze kinderen en hun omgeving betekent. Daarnaast beschrijven zij wat je van hulpverleners kunt verwachten en hoe je hulp voor je kind op school kunt organiseren. Aan de hand van levendige voorbeelden laten zij zien hoe je deze kinderen kunt helpen en wat je kunt doen om dagelijkse routines efficiënter te laten verlopen. Ik snap het wel, maar niet zo snel helpt je om de informatieverwerkingssnelheid van je kind te herkennen, te accepteren en ermee om te gaan. Dit is het eerste Nederlandstalige boek dat zich richt op alle aspecten van langzame informatieverwerking: zowel thuis, als op school. Ellen Braaten is directeur van het Learning and Emotional Assessment Program van het Massachusetts General Hospital en verbonden aan Harvard Medical School. Brian Willoughby is psycholoog aan het Learning and Emotional Assessment Program van het Massachusetts General Hospital en eveneens verbonden aan Harvard Medical School.

Het boek ‘Kelly’, van Kelly van der Veer en Andries de Jong, kwam ik tegen bij de kringloopwinkel en besloot dat het wel leuk zou zijn om te lezen over het leven van Kelly van der Veer. Eeuwen geleden (nee grapje, zo voelt het alleen maar) zag ik haar bij Big Brother (net als Andries overigens) en ik vond haar verhaal zeer bijzonder. Ik moet zeggen dat het ook erg leuk was om te lezen, maar om eerlijk te zijn raad ik je niet aan om naar de winkel te rennen en hem voor heel veel geld te kopen. Kom hem maar lenen als je het wil lezen ;-). 2* Kelly van der Veer is geboren als Ferry. Als kleuter geeft hij al aan dat hij zich niet lekker voelt in zijn lichaam: ‘Mama, kan de dokter mijn piemeltje er niet afknippen?’. Hij speelt het liefst met barbies en houdt van roze jurkjes, voorliefdes waar niet iedereen begrip voor heeft. Vele pesterijen zijn het gevolg. Dankzij de steun van zijn familie houdt hij zich staande.

Ben je een ramp als het neerkomt op het huishouden, of wil je juist dat je huishouden nog gestructureerder wordt? Lees dan de boeken van Els Jacobs! Ze zijn een goede investering, staan boordevol tips en trucs om je leven iets minder chaotisch te maken op het gebied van huishouden, waardoor je meer tijd en energie overhoudt voor belangrijker zaken. Ik heb een paar van haar boeken in mijn kast staan waaronder deze en vind ze geweldig. 5* Ben je zonder opruimtalent ter wereld gekomen? Of is je huis(houden) versloft en verstoft? En wil je graag opgeruimd leven, maar heb je geen idee wáár je moet beginnen en hoe je snel resultaat boekt? Geen nood, DE HUISHOUDCOACH® weet raad! De werkmethoden in dit boek zijn de meest eenvoudige en meest haalbare, geïnspireerd door ervaringen van verwoede verzamelaars, slordige sloddervossen en chronische chaoten. Het beschrijft de vier basismethoden voor succesvol opruimen, administreren, agenderen en poetsen. Met haalbare weekopdrachten kan iedereen er direct mee aan de slag. De HuishoudCoach® vertelt niet alleen hoe het moet, maar ook hoe je het doet! Waar moet je in vredesnaam beginnen en hoe ga je vanaf daar verder? Via 4 x 12 weekopdrachten kan de lezer meteen aan de slag met opruimen, administreren, agenderen en schoonmaken. Niet in één keer alles veranderen! Dit boek helpt om gaandeweg nieuwe gewoonten in de dagelijkse gang van zaken in te slijten. Zo leert de sloddervos of chaoot opruim- en poetsklussen in het huis op de automatische piloot te doen. Bij De HuishoudCoach® ligt de lat lekker laag! Ze heeft namelijk niet tot doel de lezer naar een perfect ingerichte woning te coachen. Dit boek beoogt vooral een praktische handleiding zijn om een stoffig, rommelig en overvol huis om te vormen tot een comfortabel, fris en gastvrij thuis.

Jaaaa… meer Vinexvrouwen! Als het aan mij ligt dan komen er nog meer van deze boeken uit, want ik vind Naima El Bezaz echt geweldig schrijven. Ik heb het eerste deel via Storytel geluisterd en toen ik dit boek bij de kringloop tegenkwam heb ik hem meteen meegenomen. Ik hoop dat ik zo ook nog eens deel 1 op de kop kan tikken. Een hilarisch boek met een dikke knipoog naar de ‘blanke, autochtone, Nederlander’ dat je soms wat verkeerd op zou kunnen pakken. Toch is het weer zo geschreven dat ze nog net niet je tenen raakt waar ze haar voet neerstampt. Héél erg leuk om te lezen en in een paar uurtjes uit. 5* Naima El Bezaz is terug. De ‘buurvrouw from hell’, zoals ze zichzelf op Facebook noemt, gaat onverminderd verder met het beschrijven van de vinexwijk waarin ze woont. Méér vinexvrouwen is het vervolg op de onverbiddelijke bestseller Vinexvrouwen. Het boek gaat niet alleen over de felle reacties van buurtgenoten die Vinexvrouwen opriep, maar ook over het dagelijkse leven van een Marokkaanse in een nieuwbouwwijk. Wat bleef, is de verwondering over Nederlandse gewoonten: de echtelijke ruzies tijdens het inladen van de caravan, de natgeregende kinderen in de bakfiets. En er valt ook weer veel te lachen, om de aanschaf van de eerste kerstboom in huize El Bezaz bijvoorbeeld, en om de karaokeset waarmee haar dochtertjes smartlappen leren. Naima El Bezaz houdt haar lezers genadeloos een spiegel voor – maar ze spaart zichzelf evenmin.

Bron: Bol.com

Please follow and like us:
error
signature

Wat vind jij?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)