Europees Kampioenschap – Tijdrijden vrouwen U23

Door Posted on Locatie 3 Leestijd minuten 107 views

Het was een een prachtige wedstrijd om naar te kijken, ondanks het feit dat er geen commentaar te horen was. Ik keek via de Eurosport player en zag de Duitse Hannah Ludwig winnen met een gemiddelde van 45,82 km/h. Ze was vanaf het begin meteen mijn favoriet. Ik kende geen van de dames onder de 23, maar ik was direct gecharmeerd van de manier waarop deze vrouw op haar fiets zit.

Bron: printscreen vanuit de Eurosport player app.

Het inloggen verliep wat moeizaam waardoor ik het begin miste, maar uiteindelijk bleek er genoeg tijd over om nog te genieten van deze prachtige tak van sport. Zoals ik zei was er geen commentaar, die moest ik er dit keer zelf bij verzinnen. Best lastig aangezien ik maar twee van deze vrouwen ‘ken’. Namelijk: Britt Knaven van team Rogelli-Cyproc-APB , die tot mijn grote verbazing voor België uitkwam en Yara Kastelijn rijder voor Steylaerts 777.

Vanaf het startpodium waren er een flink aantal dames die maar moeizaam (lees: voorzichtig) startten, maar nu zitten er ook wel een paar gemene bochten en vervelende stenen in het begin. Toch zag je daar ook meteen het verschil tussen de top en de vrouwen die wat verder naar onderen eindigden. Hoewel…
Met name Yara Kastelijn had een behoorlijk pittig begin, hoewel ze de top 10 niet heeft behaald.
Even leek het erop dat Britt Knaven zou gaan winnen, maar uiteindelijk werd ze nog vele dames ingehaald en eindigde ook zij helaas niet in de top 10.

Ik logde net in op het moment dat de Nederlandse Maaike Boogaard van het startpodium vertrok en zij eindigde als negende in het klassement. Ook de volgende vrouwen vielen me meteen op:

 • De Britse Elizabeth Holden
 • De Deense Emma Cecilie Norsgaard Jorgensen
 • De Britse Anna Henderson

Alledrie eindigden ze in de top 10.

De opnames die onderweg werden gemaakt waren helden en duidelijk en het was mooi om weer eens ons prachtige Nederlandse landschap voorbij te zien komen. Er werden veel rijdsters gefilmd en het was overduidelijk dat er een aantal erg sterk waren vandaag. Er werd bijna aan de lopende band ingehaald en dat bleef niet onopgemerkt bij de officials. Een aantal rensters kregen dan ook steeds een waarschuwing. Vooral de nummer 2 en 3 (rugnummer) bleven bij elkaar in de buurt en ik kreeg bijna medelijden met de vrouw die moest inhouden. Tot aan de finish bleef ze strijden.

Bron: printscreen vanuit de Eurosport player app.

Toen de uitslag eenmaal bekend was werd de Duitse gefeliciteerd door haar landgenote gaf ze een kort interview. Ze vond het een mooi parkoers, ondanks de harde wind. Hij Garmin werkte niet goed en dat maakte haar wat onzeker. Uiteindelijk bleek het allemaal goed afgelopen en is ze erg blij met haar mooie trui.

Bron: printscreen vanuit de Eurosport player app.

De Uitslag

 1. Hannah Ludwig – Duitsland
 2. Maria Novolodskaya – Rusland
 3. Elena Pirrone – Italië
 4. Aurela Nerlo – Polen
 5. Emma Cecilie Norsgaard Jorgensen – Denemarken
 6. Elizabeth Holden – Groot Brittannië
 7. Letizia Paternoster – Italië
 8. Agnieszka Skalniak – Polen
 9. Maaike Boogaard – Nederland
 10. Anna Henderson – Groot Brittannië

Tijdens het schrijven van deze blog weet ik nog niet waar de rechten van de beelden precies liggen en of ik ze mag gebruiken. Na het schrijven van de tijdrit van de mannen Elite ga ik dit uitzoeken en ga ik navragen of ik deze beelden mag gebruiken, Mocht iemand dit weten dan hoor ik dat graag.

Please follow and like us:
error
signature

Wat vind jij?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)