Europees Kampioenschap – Tijdrijden vrouwen

Door Posted on Locatie 3 Leestijd minuten 125 views

Als groot fan van de discipline tijdrijden was het idee vanmorgen dat ik naar Alkmaar zou afreizen. Helaas kon ik niet helder kon krijgen of ik met de dagkaart van de spoordeelwinkel nu wel of niet voor 9:00 uur mocht reizen (vanwege vakantie), dus heb ik besloten de wedstrijden vandaag via de Eurosport player te volgen.

Ik zou namelijk pas aan het parkoers verschijnen als de laatste dames zouden binnenkomen. Dan had ik uiteraard vanmiddag wel de mannen kunnen zien starten, maar het was me te veel van het goede.

Toen ik de vorige blogpost over het tijdrijden van de dames beneden de 23 nog uitwerkte startten de vrouwen elite al en ik schakelde pas op Eurosport in toen Lucinda Brand met rugnummer 22 aan het fietsen was. Mieke Kröger haalde op exact datzelfde moment haar voorgangster in. De helft van de dames was inmiddels al gestart, maar de grote namen moeten nog vertrekken. Dit keer overigens wel met commentaar. Interessant commentaar zelfs. Het ging over de spanningen op de ruggen van twee Nederlandse topfavorieten, maar ook over het materiaal van de rensters en de grote verschillen tussen de diverse vrouwen.

Lucinda Brand van team Sunweb (volgend jaar Trek Segafredo) werd vaak in beeld genomen en haalde onderweg een Deense in die het moeilijk leek te hebben (vanuit mijn point of view). Brand eindigde in een tijd van 28:59 minuten met een gemiddelde snelheid van 46,37 km/u.

Bron: printscreen vanuit de Eurosport player app.

Mijn gevoel zei me dat ik de Duitse Lisa Klein in de gaten moest houden, hoewel ik deze renster niet echt ken. Wellicht omdat ze een landgenoot is van de winnares (onder de 23) Hannah Ludwig? Klein reed vanaf het begin af al erg sterk, maar in de tussentijd bleek echter dat Ellen van Dijk sneller was na 12,4 km. De Duitse eindigde in een tijd van 28:37 minuten met een gemiddelde snelheid van 46,99 km/h.

Ellen van Dijk was de laatste vrouw die startte vanaf het startpodium. Ze blijkt wat last van haar rug te hebben en het was maar de vraag hoe ze het zou gaan doen. Iris tipte haar toch als winnares en de tussentijd was veelbelovend. Niet veel later haalt ze haar voorgangster, de Deense Pernille Mathiesen, in. Deze maakte daar overigens op een slimme manier gebruik van maakt, maar eindigde als achtste.

Bron: printscreen vanuit de Eurosport player app.

Uiteindelijk kwam Ellen van Dijk binnen op 28:07 met een gemiddelde van 47,8 km/h.

Ze won met overmacht. Wow!

Wat een geweldige race om naar te kijken. Ik houd van het vrouwenwielrennen!

De uitslag:

  1. Ellen van Dijk – Nederland
  2. Lisa Klein – Duitsland
  3. Lucinda Brand – Nederland
  4. Vita Heine – Noorwegen
  5. Anna Kiesenhofer – Oostenrijk
  6. Mieke Kröger – Duitsland
  7. Hayley Simmonds – Groot Brittannië
  8. Pernille Mathiesen – Denemarken
  9. Alice Barnes – Groot Brittannië
  10. Kelly Murphy – Ierland
Bron: printscreen vanuit de Eurosport player app.

Lees ook mijn >>>verslag<<< van de tijdrit tijdens de Boels Ladies Tour in Arnhem vorig jaar.

Tijdens het schrijven van deze blog weet ik nog niet waar de rechten van de beelden precies liggen en of ik ze mag gebruiken. Na het schrijven van de tijdrit van de mannen Elite ga ik dit uitzoeken en ga ik navragen of ik deze beelden mag gebruiken, Mocht iemand dit weten dan hoor ik dat graag.

Please follow and like us:
error
signature

Wat vind jij?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)