Fulltime bloggen

Door Posted on 4 Leestijd minuten 249 views

Zoals ik in een eerdere blog al schreef heb ik een ‘yes-moment’ gehad op de tweede dag van mijn vakantie. Ik wil dat graag met jullie delen. In de twaalf jaar dat ik nu blog heb ik het grootste gedeelte altijd in dienst van anderen geblogd. Nu ben ik van mening dat iedere blogger een belangrijk onderdeel is van een grotere blogsite, maar ik heb in al die jaren best veel bijgedragen in de groei van andere websites. Daar is niets mis mee en daar heb ik ook geen spijt van, maar ik ben op een punt beland waar ik niet langer meer voor anderen wil werken, maar ook zelf de vruchten wil plukken van mijn harde werk. Daarom heb ik besloten zelf fulltime te gaan bloggen, op deze website.

Toen ik zaterdagnacht in het halfduister op de bank in de caravan zat had ik opeens helder wat ik wil: schrijven over wat ik graag vertellen, maar vooral op mijn eigen manier. Ik heb momenteel drie websites en had voornemens een vierde te openen tot ik bedacht: ik wil geen losse websites meer, maar alles geconcentreerd op deze plek.

Op boekenomvantehouden.nl schreef ik vele boekrecensies, maar ik merkte de laatste maanden dat het me niet de energie meer gaf dat het me ooit heeft gegeven. Ik wilde het allemaal anders doen, maar ik wist niet precies hoe. Dat het moest groeien wist ik echter wel en dat blokkeerde me volledig.

Op ridewithme.nl heb ik lange tijd geschreven over wielrennen en over mijn sportverhalen, maar ook daar was iets mee en ik kon de vinger er niet precies op leggen. Wel wist ik dat het moet groeien, maar ik wilde niet dagelijks schrijven over dingen die ik niet deed. Er zijn genoeg websites met alleen maar wielerverhalen en waar fietsen getest worden, maar ik wilde dat niet.

Op muziekuitvervlogen.nl heb ik een flitsende start gemaakt tot ik erachter kwam dat het wel heel veel werk zal zijn om die site op alleen muziek te laten groeien. Van hard werken word ik niet bang, maar ik had geen idee hoe ik het allemaal moest gaan aanpakken. Daarbij wilde ik ook niet alleen maar over muziek schrijven.

Mensen die mij goed kennen weten dat ik graag meerdere projecten heb, dat ik aan één ding niet genoeg heb. Niets mis mee en ik schaam me daar zeker niet voor, maar… Het brengt me best wel eens in de problemen. Geen grote wereldproblemen hoor, maar wel dat ik soms denk: goed bezig weer, Ang, daar had je ook wel over na kunnen denken.

Dus toen ik bedacht dat ik de domeinnaam powervrouwen.nl zou gaan registreren ben ik toch maar even uit bed geslopen en op de bank gaan zitten en het een en ander op papier te zetten. Dat ik interviews wil gaan houden met powervrouwen is een feit, maar ik wilde niet nog een website vanaf de grond opbouwen. Dat is best veel werk en ik zag daar niet zoveel in. Niet nog een keer in ieder geval.
De beslissing was snel genomen en ik besloot al mijn energie te steken in deze website, hier gaat het gebeuren. Ik heb genoeg ideeën om het eerste jaar vol te maken met blogs en daarnaast door mijn jarenlange blogervaring ook genoeg artikelen, columns, blogs en recensies om het hier te vullen. Ik moet de details nog verder gaan uitwerken, maar ik ben op weg.

Nu terug naar powervrouwen. Het eerste idee was een blog te openen waar ik kan schrijven over mijn ziekte en de beperkingen die het me oplegt. Maar ook hiervoor geldt: ik wil dat niet op een aparte site doen. Daarbij wil ik niet alleen maar over mijn ziekte schrijven, ik wil niet dat het continu mijn leven beheerst. Toch heb ik al maandenlang (zo niet jarenlang) voor ogen dat ik ziekte en beperkingen (in het algemeen) meer zichtbaar wil maken. Ik ken een aantal sterke, krachtige vrouwen die net als ik zo goed en kwaad als het kan hun leven zo energiek mogelijk proberen in te richten, ondanks de beperkingen. Maar het gaat niet alleen om vrouwen die ziek zijn, ook over vrouwen die in hun leven op allerlei obstakels stuiten dat ze maar een ding kunnen doen: vechten. Het is nog een concept, ik moet het nog verder uitwerken, maar de afgelopen weken heb ik veel gelezen over vrouwen en over hoe wij in het leven staan dat ik daar nu écht iets mee wil gaan doen. Daar kom ik dus nog op terug.

Al met al veel plannen, maar eens te meer ben ik er ook weer achtergekomen dat mijn lichaam zich niet laat sturen. Daarom heb ik ook een weekplanning gemaakt waarin ik een aantal uren per dag werk en daarna rust ga nemen. Of het werkt weet ik niet en ik kan het pas naar de zomervakantie uitproberen, maar als het niet werkt vind ik wel weer een alternatief, net als altijd.

Please follow and like us:
error
signature

Wat vind jij?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)