Proeflezen light

Wanneer je boek eindelijk helemaal geschreven is, kom je op een punt dat je het graag wilt uitgeven. Toch? Voor je besluit het op te sturen naar een uitgeverij is het slim om er iemand anders naar te laten kijken. Zeker in de eerste versie van een boek zijn er nog genoeg verbeterpunten te vinden en hoe lief familie en vrienden ook zijn: soms durven ze niet kritisch genoeg te zijn.

Als zeer ervaren lezer vallen me veel ‘problemen’ in een boek al snel op en kan ik dus goed feedback geven over jouw manuscript. Ik ga het van begin tot einde lezen en zorg daarbij dat ik goed let op de volgende punten:
•Hoe sterk is het begin van je boek?
•Hoe is de opbouw?
•Hoe sterk en geloofwaardig zijn je personages (fictie)?
•Welke stukken tekst kunnen geschrapt worden?
•Hoe is je schrijfstijl, dus de leesbaarheid?
•Zitten er stukken in de tekst die niet lekker lopen?
•Past de titel bij je verhaal?

Al met al kijk ik kritisch naar je boek en zal ik je handvatten geven. Ik stuur je een uitgebreid leesrapport en daar kun je dan mee aan de slag. Uiteindelijk bepaal jijzelf wat je met mijn informatie doet! Heb je daarna nog een paar vragen over mijn bevindingen? Dan zal ik die nog voor je beantwoorden.

€ 2,- per 1000 woorden (exclusief btw)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *